Tvarohová bábovka s krupicí
Ingredience
500 g tvarohu (z vaničky), 220 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 200 g dětské krupičky, 3 lžičky prášku do pečiva, 160 g změklého másla, špetka soli, 2 lžíce rozinek
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Změklé máslo, oba cukry a žloutky rozšleháme elektrickým šlehačem. Postupně zašleháme i oba tvarohy.
Do tvarohové hmoty vařečkou vmícháme krupičku smíchanou s práškem do pečiva a rozinkami.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto urovnáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 50-60 minut (zkoušíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme 10-15 minut odpočívat ve formě. Pak opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Přidáno: 12.5.2018