Tvarohová bábovka s krupicí

Ingredience

500 g tvarohu (z vaničky), 220 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 200 g dětské krupičky, 3 lžičky prášku do pečiva, 160 g změklého másla, špetka soli, 2 lžíce rozinek

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Změklé máslo, oba cukry a žloutky rozšleháme elektrickým šlehačem. Postupně zašleháme i oba tvarohy.

Do tvarohové hmoty vařečkou vmícháme krupičku smíchanou s práškem do pečiva a rozinkami.

Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 50-60 minut (zkoušíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme 10-15 minut odpočívat ve formě. Pak opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Přidáno: 12.5.2018