Tvarohová bábovka s ovocem
Ingredience
300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g másla, 4 vejce, špetka soli, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 1 citron, po hrstce sušených meruněk a třešní, 5-6 lžic rumu
Postup
Ovoce důkladně opereme v horké vodě, osušíme, překrájíme na menší kousky a zalijeme rumem, nejlépe několik hodin nebo den dopředu. V misce ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Po částech zašleháme tvaroh (všechno by mělo mít stejnou teplotu). Pak vešleháme vanilkový cukr, kůru ostrouhanou z citronu a vymačkanou citronovou šťávu. Vařečkou zlehka vmícháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Nakonec vmícháme ovoce i s rumem. Těsto (je dost husté) vložíme do vymazané a vysypané formy. Upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, zkoušíme špejlí).


Přidáno: 6.3.2010