Zmrzlinová bábovka

Ingredience

těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky
náplň: libovolná zmrzlina, nejlépe 2-3 druhy

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 7-8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vychladlým piškotovým plátem rozřezaným na kousky podle potřeby. Lžící nabíráme zmrzlinu a klademe do bábovky. Každou vrstvu pořádně upěchujeme lžící. Až je bábovka plná, přikryjeme zmrzlinu zbylým piškotem, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mražáku. Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Zmrzlinová bábovka
Zmrzlinová bábovka
Zmrzlinová bábovka
Zmrzlinová bábovka
Zmrzlinová bábovka
Zmrzlinová bábovka
Zmrzlinová bábovka

Přidáno: 9.8.2009