Pudinkový závin s hruškami

Ingredience

500 g lístkového těsta, 1 vanilkový pudink, 500 ml mléka, 3-5 lžic cukru, 250 g měkkého tvarohu, 2 lžičky solamylu, 4-5 hrušek, hrst strouhanky, skořice, 1 vejce na potření

Postup

Uvaříme pudink podle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem, solamylem a podle chuti můžeme dosladit.

Těsto rozpůlíme. Na pomoučeném vále rozválíme každou část na obdélník. Střed lehce poprášíme strouhankou a skořicí.

Na strouhanku uložíme polovinu pudinkové hmoty a na ni naskládáme osminky hrušek.

Závin zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme do zezlátnutí, asi 25 minut.

Přidáno: 10.2.2018