Skořicové polštářky
Ingredience
500 g listového těsta, 1 vejce, 2 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce skořice
krém: 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, skořice podle chuti
Postup
Těsto rozválíme natenko, rozkrájíme je na čtverce 6x6 cm a uložíme na plech s papírem na pečení.
Každý čtverec potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a upečeme (220°C, 10 minut).
Do misky vylejeme smetanu, přidáme mascarpone, vanilkový cukr a zbytek krystalového cukru se skořicí. Podle chuti můžeme skořice přidat. Elektrickým šlehačem všechno společně ušleháme na hustý hladký krém.
Vychladlé čtverečky rozkrojíme a pomocí cukrářského sáčku je naplníme krémem.
Skladujeme v ledničce.
Přidáno: 24.6.2020