Rajská bábovka
Ingredience
100 g hladké mouky, 100 g špaldové chlebové mouky, 2 lžičky sušeného oregana, 1 lžička soli, 40 g jemně strouhaného parmazánu, 1 prášek do pečiva, 3 malá nebo 2 velká vejce, 300 ml podmáslí, 6-7 půlek sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce oleje z rajčat, 2 lžičky rajského protlaku
Postup
Smícháme obě mouky se solí, oreganem, práškem do pečiva a sýrem.
V jiné misce rozšleháme ruční metličkou celá vejce s podmáslím, rajským protlakem a olejem.
Okapaná rajčata nakrájíme na kousky.
Do tekuté směsi nasypeme směs sypkou a metličkou umícháme hladké těsto. Nakonec do něj vmícháme pokrájená rajčata.
Těsto nalejeme do vymazané formy a pečeme asi 50 minut při 190°C.
Po upečení necháme bábovku chvíli odpočinout ve formě, pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Přidáno: 30.3.2019