Slané srdce
Ingredience
korpus: 320 ml mléka, 500 g pšeničné mouky polohrubé, 30 g solamylu, 40 g hery, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 20 g čerstvých kvasnic
tvarohová pomazánka: 250 g tvarohu, 2 lžíce majonézy, sůl, mletý pepř, česnek dle chuti
lososová pomazánka: 2 kelímky pomazánkového másla, malá sklenička tresky ála losos, 150 g taveného sýra
dále: 2 vejce uvařená natvrdo, snítka čerstvého kopru, 200 g debrecínky, salát lollo rosso, 150 g tence nakrájeného poličanu, 100 g tence krájeného paprikáše, 200 g plátkového uzeného sýra, cherry rajčátka, pár koleček salámu se sýrem, půlka zelené papriky
Postup
Ze surovin na korpus vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pak vložíme do vymazané srdcové formy, znovu necháme nakynout a upečeme.
Z vychladlého korpusu seřízeneme vyboulený povrch a zbytek rozkrojíme na tři pláty.
Pomazánky připravíme důkladným utřením všech surovin.
Spodní plát potřeme tvarohovou pomazánkou, posypeme na kostičky pokrájenou zelenou paprikou a přikryjeme další vrstvou pomazánky.
Přiložíme druhou část korpusu. Potřeme lososovou pomazánkou, posypeme natrhanou snítkou kopru, poklademe kolečky vajíček a přikryjeme další pomazánkou.
Přiklopíme poslední částí korpusu, lehce stlačíme a celý dort potřeme zbytky pomazánek.
Na boky dortu přilepíme plátky sýra a povrch libovolně dozdobíme různými salámy a zeleninou.

















Přidáno: 24.4.2010