Slané srdce

Ingredience

korpus: 320 ml mléka, 500 g pšeničné mouky polohrubé, 30 g solamylu, 40 g hery, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 20 g čerstvých kvasnic
tvarohová pomazánka: 250 g tvarohu, 2 lžíce majonézy, sůl, mletý pepř, česnek dle chuti
lososová pomazánka: 2 kelímky pomazánkového másla, malá sklenička tresky ála losos, 150 g taveného sýra
dále: 2 vejce uvařená natvrdo, snítka čerstvého kopru, 200 g debrecínky, salát lollo rosso, 150 g tence nakrájeného poličanu, 100 g tence krájeného paprikáše, 200 g plátkového uzeného sýra, cherry rajčátka, pár koleček salámu se sýrem, půlka zelené papriky

Postup

Ze surovin na korpus vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pak vložíme do vymazané srdcové formy, znovu necháme nakynout a upečeme.

Z vychladlého korpusu seřízeneme vyboulený povrch a zbytek rozkrojíme na tři pláty.

Pomazánky připravíme důkladným utřením všech surovin.

Spodní plát potřeme tvarohovou pomazánkou, posypeme na kostičky pokrájenou zelenou paprikou a přikryjeme další vrstvou pomazánky.

Přiložíme druhou část korpusu. Potřeme lososovou pomazánkou, posypeme natrhanou snítkou kopru, poklademe kolečky vajíček a přikryjeme další pomazánkou.

Přiklopíme poslední částí korpusu, lehce stlačíme a celý dort potřeme zbytky pomazánek.

Na boky dortu přilepíme plátky sýra a povrch libovolně dozdobíme různými salámy a zeleninou.

Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce
Slané srdce

Přidáno: 24.4.2010