Závin s pečenou zeleninou

Ingredience

600 g listového těsta, 1 vejce na potření
1 lilek, 1 červená paprika, 1 cuketa, 2 červené cibule, 1 fenykl, 2 stonky řapíkatého celeru, 3 rajčata, po hrstce posekané petrželové natě, bazalky a celerové natě, 80 ml olivového oleje, 1 hrnek rýže, 2 hrnky zeleninového vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžička kurkumy, 150 g šunky od kosti (nemusí být), sůl, mletý pepř

Postup

V kastrolu zahřejeme máslo, vmícháme kurkumu, přisypeme rýži a 2-3 minuty mícháme. Zalijeme vývarem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

Cibuli oloupeme, papriky zbavíme jádřinců a oboje pokrájíme na kousky. Lilek nakrájíme na kostky, fenykl na plátky, řapíky celeru na malé kousky. Nasypeme na plech a promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách přidáme na plech na tenké plátky nakrájenou cuketu a pečeme dalších 20 minut. Necháme vychladnout.

Hotovou rýži promícháme s upečenou zeleninou. Přídáme na kousky pokrájená rajčata, šunku, bylinky a promícháme.

200 g těsta rozválíme na obdélník. Doprostřed urovnáme polovinu vychladlé zeleninové směsi, zabalíme a přeneseme na plech. Totéž uděláme s dalšími 200 g těsta a druhou polovinou směsi.

Zbývajících 200 g těsta opět rozválíme na obdélník a nakrájíme ho na proužky.

Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a proužky na ně naskládáme do tvaru mřížky. Nakonec potřeme vejcem i vytvořenou mřížku.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30-35 minut dozlatova.

Podáváme teplé.

Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou
Závin s pečenou zeleninou

Přidáno: 8.11.2013