Velikonoční masový chlebíček

Ingredience

těsto: 200 g polohrubé mouky, sůl, 100 g másla nebo hery, 2 lžíce mléka, 1 vejce
náplň: 300 g mletého masa - vepřové s hovězím napůl, 1 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 rohlík, 80 g šunkového salámu, 1 barevná paprika (nebo dvě půlky různých barev), zelená petrželka

Postup

Maso osolíme a okořeníme. Rohlík pokrájíme na kousky, navlhčíme mlékem a společně s vejcem přimícháme k masu.

Česnek rozmačkáme, petrželku posekáme nadrobno a všechno promícháme s masem.

Těsto zpracujeme rukama na vále. Přibližně třetinu oddělíme.

Větší část rozválíme na obdélník, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu na srnčí hřbet.

Do takto připravené formy urovnáme zhruba polovinu náplně. Na ni naskládáme kolečka salámu a na proužky pokrájené papriky. Přikryjeme zbytkem masové směsi.

Zbytek těsta rozválíme na obdélník, kterým přikryjeme náplň ve formě.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, asi hodinu.

Velikonoční masový chlebíček
Velikonoční masový chlebíček

Přidáno: 11.4.2011