Velikonoční masový chlebíček
Ingredience
těsto: 200 g polohrubé mouky, sůl, 100 g másla nebo hery, 2 lžíce mléka, 1 vejce
náplň: 300 g mletého masa - vepřové s hovězím napůl, 1 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 rohlík, 80 g šunkového salámu, 1 barevná paprika (nebo dvě půlky různých barev), zelená petrželka
Postup
Maso osolíme a okořeníme. Rohlík pokrájíme na kousky, navlhčíme mlékem a společně s vejcem přimícháme k masu.
Česnek rozmačkáme, petrželku posekáme nadrobno a všechno promícháme s masem.
Těsto zpracujeme rukama na vále. Přibližně třetinu oddělíme.
Větší část rozválíme na obdélník, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu na srnčí hřbet.
Do takto připravené formy urovnáme zhruba polovinu náplně. Na ni naskládáme kolečka salámu a na proužky pokrájené papriky. Přikryjeme zbytkem masové směsi.
Zbytek těsta rozválíme na obdélník, kterým přikryjeme náplň ve formě.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, asi hodinu.
Přidáno: 11.4.2011