Velikonoční nádivka v závinu

Ingredience

500 g listového těsta, 6 rohlíků, 2 lžíce másla, 250 g uzeného masa, 250 g kuřecích jater, velká hrst medvědího česneku (nebo jiné bylinky), 4 vejce, 80 ml mléka, sůl, mletý pepř, 1 vejce na potření, lněné semínko (nebo jiné) na posypání

Postup

Čtyři rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech důkladně vytřený máslem. Zbytek másla nakrájíme na kousky a poházíme na rohlíky. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a kostičky upečeme dozlatova. Po 5 minutách pečení promícháme.

Vychladlé rohlíky nasypeme do mísy. Zbylé dva rohlíky také pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy k upečeným rohlíkům. Pokropíme mlékem a počkáme, až se vsákne.

Uzené maso pokrájíme na kostičky, játra na malé kousky a oboje přidáme do mísy k rohlíkům společně s posekaným medvědím česnekem.

Přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pak necháme 15-20 minut stát, aby se tekutiny důkladně vsákly do rohlíků.

Listové těsto rozválíme na velký obdélník. Doprostřed vyklopíme nádivku a mokrýma rukama zformujeme šišku.

Jednu část těsta přehneme přes nádivku a potřeme rozšlehaným vejcem. Překryjeme druhou částí, konce uzavřeme a závin přeneseme na plech.

Potřeme ho vejcem, posypeme semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách ztlumíme na 180°C a dopečeme dalších 30-35 minut.

Přidáno: 13.4.2017