Špenátová roláda s treskou
Ingredience
roláda: 5 vajec, 450 g špenátového protlaku, špetka soli, 5 lžic hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g smetanového taveného sýra
náplň: 240 g sýra Duko (3 kelímky), 200 g lučiny, 3 stroužky česneku, 200 g tresky ála losos
na povrch: 3 lžíce lučiny, 1 lžíce másla, strouhaný parmazán
Postup
Rozmražený špenát podusíme, než se odpaří přebytečná voda. Necháme vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Do vychladlého špenátu přidáme žloutky, sýr a rozmícháme dohladka. Osolíme, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 10-12 minut).
Upečený plát ihned stáhneme i s papírem z plechu. Po částečném zchladnutí ještě teplý srolujeme i s papírem. Necháme vychladnout.
Sýry na náplň utřeme společně s rozmačkaným česnekem.
Vychladlý špenátový plát rozvineme. Potřeme česnekovým sýrem, naskládáme plátky tresky a pevně smotáme do rolády. Povrch potřeme lučinou utřenou s máslem, obalíme v parmazánu a dáme ztuhnout do ledničky.







Přidáno: 23.1.2011