Chuťovky s tvarůžkovou šlehačkou
Ingredience
100 g tvarůžků, 200 ml smetany ke šlehání, špetka mletého kmínu, topinky (z obyčejného nebo toustového chleba), česnek, kyselá marmeláda (rybízová nebo višňová), snítka zelené petrželky
Postup
Tvarůžky najemno nastrouháme a zalijeme 100 ml smetany. Nádobu uzavřeme a uložíme do druhého dne do ledničky. Tvarůžky nasáknou smetanu a v nádobě vznikne hustá hmota.
Druhý den přilijeme zbývajících 100 ml smetany, okmínujeme, rozmícháme a elektrickým šlehačem dohusta vyšleháme.
Topinky vydatně očesnekujeme, nakrájíme na kousky a na každý uděláme cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou malou pusinku tvarůžkové šlehačky.
Ozdobíme ďobkem marmelády a petrželkou.
Pozor - šlehačku dáváme na vychladlé topinky, na teplých se rozteče.
Přidáno: 26.7.2012