Guacamole

Ingredience

2 zralá avokáda, 1 malá cibulka (pokud máme jarní, můžeme použít i nať), 1 malá chilli paprička, sůl, 2 lžičky čerstvé limetkové nebo citronové šťávy, trochu čerstvé koriandrové nati, 2 lžíce zakysané smetany (není nutné)

Postup

Avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a oloupeme. Zakápneme limetkovou nebo citronovou šťávou a vidličkou rozmačkáme na kaši.

Papričku zbavíme semínek, nakrájíme nadrobno a přidáme k avokádu společně s najemno pokrájenou cibulkou, koriandrem a smetanou.

Promícháme a podle chuti osolíme, případně dochutíme limetkovou šťávou.

Podáváme s tortillovými chipsy.

Guacamole
Guacamole

Originální verzi receptu napsanou tak, že podle něho uvaří dobré jídlo i začátečník poprvé stojící sám v kuchyni, najdete v knize Jany Florentýny Zatloukalové Kuchařka pro dceru.

Přidáno: 13.4.2014