Kuřecí nářez

Ingredience

1 kg kuřecích prsních řízků, 200 g slaniny nakrájené na tenké plátky, 100 g šunky, 2 vejce, 1 mladý pórek, zelené bylinky (petrželka, pažitka, ...), 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, 3 vejce uvařená natvrdo

Postup

200 g masa nakrájíme na malé kousky. Společně s celými vejci a smetanou vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši, je dost hustá. Přemístíme ji do misky, osolíme, opepříme a přimícháme na kostičky pokrájenou šunku a nadrobno posekané bylinky a pórek.

Zbytek masa nakrájíme na tenké plátky (každý řízek naplocho rozkrojíme na dva), z obou stran podle chuti osolíme a opepříme.

Formu na chlebíček vyložíme plátky slaniny a pak plátky masa. Obojí dáváme tak, aby část přečnívala z formy ven.

Do takto vystlané formy urovnáme náplň a do ní zatlačíme půlky vařených vajec.

Náplň s vejci přikryjeme přečnívajícím masem a slaninou.

Formu přikryjeme alobalem a postavíme do pekáče s trochou vody. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme hodinu a půl.

Po upečení necháme částečně vychladnout, pak vyklopíme z formy a necháme vychladnout úplně.

Studené krájíme na plátky, které můžeme podávat s pečivem nebo jimi ozdobit obloženou mísu.

Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez
Kuřecí nářez

Přidáno: 25.4.2011