Nakládaný hermelín

Ingredience

250 ml oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžička pikantního Pikant fixu (Dr. Oetker), 3 lžíce 8% octa, 3 hermelíny á 150 g, případně cibule, česnek, bylinky, olivy...

Postup

Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na kostičky a narovnáme do sklenic, případně proložíme bylinkami, cibulí, houbami, apod. a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a 5 dní necháme uležet v ledničce.
Toto množství vyjde cca na dvě sklenice po 1/2 l. Olej používám z větší částí obyčejný stolní, část nahradím olivovým.

Nakládaný hermelín

Přidáno: 26.12.2006