Okurková ryba
Ingredience
libovolný majonézový salát (použila jsem vlašský), trochu majonézy, 1 salátová okurka, pórek, sůl, salám a další pochutiny na oblohu dle vlastního uvážení
Postup
Okurku nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Osolíme, promícháme a necháme aspoň hodinu postát, než okurky pustí vodu. Z pórku odkrojíme pár zelených listů, vhodíme na 2 minuty do vařící vody, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly barvu. Z okurkových plátků slijeme vodu, rozložíme je na utěrku a ještě z nich opatrně vymačkáme co nejvíc tekutiny (při styku s majonézou by jinak okurky vodu pouštěly). Ze salátu na talíři vytvarujeme rybu a lehce potřeme majonézou. Plátky pórku pokryjeme hlavu a ocas. Zbytek ryby poklademe okurkovými šupinami, začínáme od ocasu. Hotovou rybu obložíme salámem, případně dalším co máme rádi (sýr, zelenina, ...).
zdroj: www.wielkiezarcie.com/recipe47144.html
Přidáno: 31.12.2009