Okurková ryba

Ingredience

libovolný majonézový salát (použila jsem vlašský), trochu majonézy, 1 salátová okurka, pórek, sůl, salám a další pochutiny na oblohu dle vlastního uvážení

Postup

Okurku nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Osolíme, promícháme a necháme aspoň hodinu postát, než okurky pustí vodu. Z pórku odkrojíme pár zelených listů, vhodíme na 2 minuty do vařící vody, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly barvu. Z okurkových plátků slijeme vodu, rozložíme je na utěrku a ještě z nich opatrně vymačkáme co nejvíc tekutiny (při styku s majonézou by jinak okurky vodu pouštěly). Ze salátu na talíři vytvarujeme rybu a lehce potřeme majonézou. Plátky pórku pokryjeme hlavu a ocas. Zbytek ryby poklademe okurkovými šupinami, začínáme od ocasu. Hotovou rybu obložíme salámem, případně dalším co máme rádi (sýr, zelenina, ...).

Okurková ryba
Okurková ryba
Okurková ryba
Okurková ryba
Okurková ryba

zdroj: www.wielkiezarcie.com/recipe47144.html

Přidáno: 31.12.2009