Plněná vejce s vejci
Ingredience
10 slepičích vajec, 10 křepelčích vajec, 190 g žervé, 100 g taveného sýra, špetka soli, 1-2 lžičky dijonské hořčice, malé kousky matjesů
Postup
Slepičí vejce uvaříme klasicky natvrdo.
Křepelčí vejce vložíme do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, pak přendáme do studené vody.
Studená vejce oloupeme a rozpůlíme.
Ze slepičích vajec vyjmeme žloutky, nastrouháme je na jemném struhadle a utřeme s žervé. Přidáme tavený sýr, špetku soli, hořčici a ručním elektrickým šlehačem ušleháme do pěny.
Prázdné půlky bílků slepičích vajec naplníme cukrářským sáčkem s řezanou špičkou sýrovo-žloutkovou pomazánkou. Ozdobíme půlkami křepelčích vajec, malými kousky matjesů a pažitkou.
Podáváme s dobrým pečivem.
Přidáno: 22.2.2020