Plněná vejce s vejci

Ingredience

10 slepičích vajec, 10 křepelčích vajec, 190 g žervé, 100 g taveného sýra, špetka soli, 1-2 lžičky dijonské hořčice, malé kousky matjesů

Postup

Slepičí vejce uvaříme klasicky natvrdo.

Křepelčí vejce vložíme do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, pak přendáme do studené vody.

Studená vejce oloupeme a rozpůlíme.

Ze slepičích vajec vyjmeme žloutky, nastrouháme je na jemném struhadle a utřeme s žervé. Přidáme tavený sýr, špetku soli, hořčici a ručním elektrickým šlehačem ušleháme do pěny.

Prázdné půlky bílků slepičích vajec naplníme cukrářským sáčkem s řezanou špičkou sýrovo-žloutkovou pomazánkou. Ozdobíme půlkami křepelčích vajec, malými kousky matjesů a pažitkou.

Podáváme s dobrým pečivem.

Přidáno: 22.2.2020