Plněná veka
Ingredience
2 veky, 300 g šunkového salámu, 5 vajec uvařených natvrdo, 1 sklenička sterilované červené kapie (140 g), 5 sladkokyselých okurek, 300 g tvrdého sýra, 250 g másla, sůl, pepř, hrst bylinek (použila jsem rukolu)
Postup
Salám, oloupaná vejce, sýr, papriku a okurky pokrájíme na kousky a promícháme.
Z obou vek odkrojíme konce a vydlabeme střídku aby vznikly duté válce.
Rozdrobenou střídku přidáme k obsahu mísy společně se změklým máslem (musí být dostatečně měkké) a posekanými bylinkami a všechno důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Hmotou naplníme obě duté veky, pořádně upěchujeme. Zabalíme do alobalu a dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky.
Vychlazené krájíme na plátky.
Přidáno: 27.3.2010