Rychlá játrová paštika
Ingredience
500 g kuřecích jater, 250 g másla, 80 ml smetany, sůl, špetka drceného kmínu, špetka mletého pepře, 1 lžička provensálského koření, 2 malé stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 lžíce sádla
Postup
Játra omyjeme, odblaníme a překrájíme na menší kousky.
Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme játra, okmínujeme, opepříme a za častého míchání opečeme ze všech stran dohněda (uvnitř by měla zůstat růžová, ale ne syrová).
K částečně zchladlým játrům přidáme provensálské koření, na kousky pokrájený česnek, sůl, změklé máslo, smetanu a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dosolíme či dokořeníme.
Hmotu nalijeme do formy (pokud nebude silikonová, vyložila bych ji potravinářskou fólií) a dáme do ledničky ztuhnout.
Hotovou paštiku můžeme vyklopit a krájet na plátky, nebo rovnou mazat na pečivo.
Přidáno: 16.2.2013