Švýcarské sýrové řezy

Ingredience

8 silnějších plátků šunky (3-4 mm), 6 stejně silných plátků tvrdého sýra, 150 g pomazánkového másla, 100 g taveného sýra, 2 stroužky česneku (nebo trochu křenu), zelená petrželka

Postup

Pomazánkové máslo utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem (nebo nastrouhaným křenem) na hladkou pomazánku.
Jeden plátek šunky potřeme pomazánkou, přiložíme plátek sýra, potřeme pomazánkou, další plátek šunky a tak pokračujeme dál. Končíme čtvrtým plátkem šunky. Totéž uděláme ještě jednou. Oba hranolky dáme ztuhnout do ledničky a pak je nakrájíme na řezy. Každý kousek ozdobíme pusinkou pomazánky a kouskem petrželky.
Podáváme společně s čerstvým pečivem.

Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy

Přidáno: 10.6.2009