Vaječná tlačenka s Moravankou
Ingredience
6-8 vajec (podle velikosti) uvařených natvrdo, 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka, 150 g šunky, 250 ml majonézy, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mletého pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
Postup
Zeleninu scedíme, nálev zachytíme.
Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kousky. Feferonku použijeme nebo ne, podle oblíbenosti pálivého).
Šunku a vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme je k zelenině společně s majonézou, hořčicí, solí a pepřem. Všechno promícháme.
Zachycený nálev doplníme vodou na 200 ml.
Do poloviny tekutiny nasypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Potom ji za stálého míchání zahříváme na plotně, až se želatina zcela rozpustí. Nevařit, jen zahřát než vznikne čirá tekutina. Do ní přilejeme zbytek zředěného nálevu a toto nalejeme do mísy k ostatním promíchaným surovinám.
Znovu všechno důkladně promícháme a urovnáme do chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií.
Tlačenku uložíme do lednice a necháme několik hodin ztuhnout.
Hotovou tlačenku vyklopíme z formy a po odstranění fólie ji nakrájíme na plátky.
Přidáno: 23.4.2025