Vejce s tuňákovým krémem

Ingredience

6 vajec uvařených natvrdo, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g), 100 g čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, pár černých oliv, zelená bylinka na ozdobu (řeřicha, pažitka, petrželka, ...)

Postup

Vejce rozpůlíme a vyjmeme žloutky.

Ke žloutkům přidáme slitého tuňáka, sýr, hořčici, pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka.

Krém vložíme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme do prázdných bílkových důlků.

Nakonec ozdobíme kolečky oliv a čerstvou bylinkou.

zdroj:fresh.iprima.cz

Přidáno: 21.4.2025