Vejce s tuňákovým krémem
Ingredience
6 vajec uvařených natvrdo, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g), 100 g čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, pár černých oliv, zelená bylinka na ozdobu (řeřicha, pažitka, petrželka, ...)
Postup
Vejce rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
Ke žloutkům přidáme slitého tuňáka, sýr, hořčici, pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka.
Krém vložíme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme do prázdných bílkových důlků.
Nakonec ozdobíme kolečky oliv a čerstvou bylinkou.
zdroj:fresh.iprima.cz
Přidáno: 21.4.2025