Melounová ledová tříšť

Ingredience

meloun, citronová šťáva, moučkový cukr. voda

Postup

Meloun nakrájíme na kousky a odstraníme semínka.

Do mixéru nalijeme trochu vody (50-100 ml), přidáme kousky melounu a rozmixujeme. Podle potřeby můžeme dolít vodu, výsledná hmota musí být tekutá.

Podle vlastní chuti doladíme cukrem a citronovou šťávou.

Z mixéru přelijeme do umělohmotné láhve se širším hrdlem (důležité), např. od mléka.

Láhev zavřeme a uložíme do mrazničky. Každou půlhodinu s láhví krátce prudce zatřepeme. Až bude mít tříšť vyhovující hustotu (za 5-6 hodin), nalijeme do sklenic, vložíme brčko a podáváme.

Melounová ledová tříšť
Melounová ledová tříšť
Melounová ledová tříšť

Přidáno: 14.7.2010