Kakaové sušenky

Ingredience

250 g másla, 200 g přírodního cukru, 100 g krystalového cukru, 2 vejce, 450 g hladké mouky, špetka soli, 70 g kakaa, špetka prášku do pečiva

Postup

Změklé máslo ušleháme s oběma cukry do pěny. Pak přidáme celá vejce (pokojové teploty) a šleháme dál.

Až vznikne hladká nadýchaná pěna, přidáme kakao smíchané s práškem do pečiva, sůl a krátce prošleháme.

Po částech vmícháme do pěny mouku. Až vznikne těsto, vyklopíme je na vál do zbylé mouky a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.

Zabalíme je a na chvíli dáme zchladit do ledničky (když trochu ztuhne, lépe se s ním pracuje).

Po částech těsto rozválíme na tloušťku 5 mm a vykrajujeme libovolné tvary.

Pečeme je na plechu s papírem na pečení 8-10 minut při 190°C.

Přidáno: 26.10.2018