Marcipánové sušenky spekulatius

Ingredience

250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, špetka soli, špetka mletého kardamomu, špetka mletého hřebíčku, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžička skořice, 1 vejce, 125 g másla, 50 g marcipánu

Postup

V míse smícháme všechny sypké suroviny.

Přidáme na kousky nakrájené máslo, celé vejce a rozdrobený marcipán.

Vypracujeme měkké hladké těsto. Zabalíme je do fólie a dáme na aspoň 2 hodiny do chladu odpočinout (klidně i přes noc).

Z těsta oddělujeme kousky 15-16 g a vtlačujeme do formiček. Pak přes těsto krátce přejedeme válečkem a přečnívající okraje těsta odstraníme.

Formičky uložíme na plech a vložíme ho do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme 15 minut.

Po upečení necháme sušenky aspoň 5 minut chladnout ve formičkách, až potom je z nich vyndáme (jde to snadno).

Těsto, které zrovna nepoužíváme, necháváme v ledničce.

zdroj: návod na použití formiček

Přidáno: 17.11.2019