Popraskané sušenky
Ingredience
115 g hořké čokolády (70% kakaa), 30 g másla, 1 vejce, 40 g krystalového cukru, 115 g hladké mouky, 0,5 lžičky prášku do pečiva, špetka soli
moučkový cukr na obalení
Postup
Do kastrůlku rozlámeme čokoládu, přidáme máslo a ve vodní lázni rozpustíme. Necháme vychladnout.
Vejce s cukrem ušleháme do husté bílé pěny. Napřed vmícháme vychladlou čokoládu s máslem, pak mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.
Těsto zabalíme do fólie a dáme na 40 minut do ledničky ztuhnout.
Z vychlazeného těsta odebíráme malou lžičkou kousky a rukama vymodelujeme kuličky velikosti vlašského ořechu.
Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a uložíme na plech s papírem na pečení.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 10 minut.
1 dávka - 20 ks
Přidáno: 22.11.2014