Skotské máslové sušenky

Ingredience

200 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g hnědého třtinového cukru, špetka soli, 200 g másla

Postup

Na vál nasypeme mouku, osolíme a přidáme cukr. Studené máslo nahrubo nastrouháme a rukama zpracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou půlku rozválíme na kruh silný cca 1 cm a přeneseme na plech s papírem na pečení.

Na kruhu naznačíme velkým nožem dílky (osminy). Můžeme je ozdobit rádýlkem, případně vykrajovátky (zlehka přitlačíme, nevykrajovat úplně). Vzorek můžeme vytvořit třeba jen popícháním vidličkou.

Těsto lehce posypeme cukrem a plech vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pomalu pečeme 30-35 minut. Sušenky by měly zůstat světlé, nenecháváme zhnědnout ani zrůžovět.

Po upečení necháme trošku zchladnout, pak velkým nožem podle naznačených čar rozkrájíme na jednotlivé "trojúhelníky". Necháme na rovné podložce zcela vychladnout (teplé se snadno lámou).

Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky
Skotské máslové sušenky

zdroj: http://varecha.pravda.sk

Přidáno: 2.7.2014