Bob a Bobek

Ingredience

spodní korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 320 g hladké mouky, 40 g kakaového prášku
prostřední korpus: 4 vejce, 240 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 150 ml oleje, 100 ml horké vody, 250 g hladké mouky, necelý prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa
horní korpus: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky
karamelový krém: 500 g másla, 1 plechovka salka, 2 sáčky karamelového pudinku, 800 ml mléka, cukr dle chuti
čokoládový krém: 300 g másla, 400 g mléka, 1 sáček čokoládového pudinku, 100 g hořké čokolády, cukr dle chuti
višňový krém: 250 g másla, 1 sáček zlatého klasu, 400 ml mléka, višňový džem, cukr dle chuti
dále: rum, amaretto, pudinkový krém, modelovací hmota (zde white icing)

Postup

Velký a malý korpus upečeme podle téhož receptu. Velký má průměr 30 cm, malý 18 cm. Prostřední korpus je mramorovaný, průměr 24 cm. Připravíme karamelový krém, čokoládový krém a višňový, který uděláme stejně jako pudinkový, do kterého nakonec zašleháme podle chuti džem. Každý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme, prokapeme rumem nebo amarettem (případně prostřídáme). Kakaový promažeme karamelovým, mramorovaný čokoládovým a světlý višňovým krémem. Po vychlazení v ledničce všechny potřeme pudinkovým krémem a po dalším ztuhnutí potáhneme. Dobře vychlazené korpusy naskládáme na sebe a libovolně dozdobíme. Hmotnost 8,2 kg

Bob a Bobek
Bob a Bobek
Bob a Bobek
Bob a Bobek
Bob a Bobek
Bob a Bobek
Bob a Bobek

Přidáno: 11.9.2009