Svatební kopretiny - oranžový

Ingredience

velký korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 320 g hladké mouky
malý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, půl lžičky vanilkového extraktu, 120 g hladké mouky
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 150 g jahodového zeesanu, 2 plechovky jahodového kompotu, 2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 150 g banánového zeesanu, 2 banány, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla, 50 g vanilmixu, 2 lžíce cukru
dále: 250 ml vaječného likéru, potahová hmota (zde white icing, cca 1,5 kg na potažení, 200 g na kopretiny)

Postup

Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm, malý 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Připravíme jahodovou šlehačku, místo vody použijeme na rozmíchání zeesanu šťávu z kompotu, a banánovu šlehačku.

Krém připravíme důkladným vyšleháním másla, po lžících zašleháme vanilmix rozmíchaný s vodou a podle chuti dosladíme.

Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prolijeme likérem, promažeme náplněmi a dáme ztuhnout do ledničky.

Oba vychlazené korpusy potřeme ze všech stran krémem a po ztuhnutí potáhneme obarvenou potahovací hmotou.

Nakonec dozdobíme kopretinami.

Svatební kopretiny - oranžový
Svatební kopretiny - oranžový
Svatební kopretiny - oranžový
Svatební kopretiny - oranžový
Svatební kopretiny - oranžový

Přidáno: 10.8.2010