Svatební kopretiny - zelený

Ingredience

velký korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 30 g kakaového prášku, 290 g hladké mouky
malý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 20 g kakaového prášku, 100 g hladké mouky
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 150 g čokoládového zeesanu, 100 g hořké čokolády, 2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 150 g banánového zeesanu, 2 banány, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla, 50 g vanilmixu, 2 lžíce cukru
dále: 250 ml amaretta, potahová hmota (zde white icing, cca 1,5 kg na potažení, 200 g na kopretiny)

Postup

Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm, malý 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Připravíme čokoládovou šlehačku, a banánovu šlehačku.

Krém připravíme důkladným vyšleháním másla, po lžících zašleháme vanilmix rozmíchaný s vodou a podle chuti dosladíme.

Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prolijeme amarettem, promažeme náplněmi a dáme ztuhnout do ledničky.

Oba vychlazené korpusy potřeme ze všech stran krémem a po ztuhnutí potáhneme obarvenou potahovací hmotou.

Nakonec dozdobíme kopretinami.

Svatební kopretiny - zelený
Svatební kopretiny - zelený
Svatební kopretiny - zelený
Svatební kopretiny - zelený
Svatební kopretiny - zelený
Svatební kopretiny - zelený

Přidáno: 10.8.2010