Svatební - Lenka a Mirek

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 300 g hladké mouky, 20 g kakaa

banánová náplň: 300 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 60 g banánového zeesanu, 75 g vody, 80 g hořké čokolády

čokoládová náplň: 300 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 60 g čokoládového zeesanu, 75 g vody

krém na obmazání: 120 g másla, 2 lžíce nutelly

dále: rum, meruňková marmeláda, potahovací hmota white icing, trochu kakaa, oranžová gelová barva, stuha

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Obě náplně připravíme stejným způsobem: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V misce ruční metličkou rozšleháme zeesan s vodou. Do této směsi postupně vmícháme smetanu a společně došleháme dotuha. Do hotové banánové náplně vmícháme vařečkou nebo stěrkou nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Spodní část pokropíme rumem, potřeme marmeládou a na ni rovnoměrně rozetřeme banánovou náplň. Tu přiklopíme prostřední částí korpusu. Opět ho pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Rozetřeme čokoládovou náplň, přikryjeme třetí částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.

Změklé máslo s nutellou ušleháme do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a znovu dáme do ledničky.

Až krém ztuhne, dort potáhneme a dozdobíme ozdůbkami z obarvené potahovací hmoty (na hnědo barvím kakaem, ne barvou) a přivážeme mašli.

Za inspiraci děkuji neznámé autorce, nepodepsaný obrázek dortu jsem kdysi našla na internetu.

Přidáno: 21.4.2018