Citronový punč

Ingredience

200 ml červeného vína, 200 ml silného černého čaje, 100 ml rumu, šťáva z půlky citronu, 4 kolečka citronu, 3 lžíce krystalového cukru, 3 hřebíčky, 1 kousek celé skořice, 1 hvězdička badyánu, hrstka rozinek

Postup

Rozinky opereme, zalijeme rumem, a necháme bobtnat minimálně dvě hodiny (lépe do druhého dne). Do hrnce nalijeme víno a čaj, přidáme šťávu z půlky citronu, cukr, koření a dvě kolečka citronu. Necháme pomalu zahřívat. Těsně před bodem varu odstavíme a chvíli necháme louhovat. Do dvou sklenic rozdělíme rozinky s rumem a zalijeme přecezeným obsahem hrnce. Čerstvé kolečko citronu vhodíme do punče nebo jím ozdobíme sklenici.

Citronový punč

Přidáno: 19.1.2008