Horká čokoláda
Ingredience
150 g hořké čokolády, 300 ml plnotučného mléka, 1 lžička cukru (nemusí být), 1 lžička solamylu
Postup
V rendlíku se silným dnem necháme pomalu rozpustit čokoládu, nalámanou na kousky.
Zatím vedle v kastrolku zahřejeme mléko téměř k varu.
Horké mléko nalejeme na rozpuštěnou čokoládu, přidáme cukr a za stálého zahřívání mícháme, až se mléko s čokoládou dobře spojí.
V trošce vody rozmícháme solamyl.
Čokoládovou směs zahřejeme k varu, vlejeme solamyl, za stálého míchání necháme přejít varem a odstavíme.
Rozlejeme do hrníčků nebo skleniček a podáváme.
Povrch čokolády můžeme poprášit mletou skořicí, nebo ozdobit šlehačkou.
Přidáno: 9.12.2017