Horká čokoláda

Ingredience

150 g hořké čokolády, 300 ml plnotučného mléka, 1 lžička cukru (nemusí být), 1 lžička solamylu

Postup

V rendlíku se silným dnem necháme pomalu rozpustit čokoládu, nalámanou na kousky.

Zatím vedle v kastrolku zahřejeme mléko téměř k varu.

Horké mléko nalejeme na rozpuštěnou čokoládu, přidáme cukr a za stálého zahřívání mícháme, až se mléko s čokoládou dobře spojí.

V trošce vody rozmícháme solamyl.

Čokoládovou směs zahřejeme k varu, vlejeme solamyl, za stálého míchání necháme přejít varem a odstavíme.

Rozlejeme do hrníčků nebo skleniček a podáváme.

Povrch čokolády můžeme poprášit mletou skořicí, nebo ozdobit šlehačkou.

Přidáno: 9.12.2017