Neapolský salát

Ingredience

250 g celozrnných těstovin, 3 papriky různých barev, 200 g šunky, 200 g tvrdého sýra, cherry rajčátka
zálivka: 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného octa, špetka soli, špetka mletého pepře

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Papriky nakrájíme na drobné nudličky, šunku a sýr na kostičky. Všechno smícháme s těstovinami.
Suroviny na zálivku důkladně vidličkou prošleháme v hrnku, nalijeme na salát a promícháme. Necháme dvě hodiny uležet. Na talíři ozdobíme rajčátky.
Kdo chce, může si salát na talíři ochutit kečupem.

Neapolský salát

zdroj: Jana z hor (mírně upraveno)

Přidáno: 3.10.2008