Řecký těstovinový salát

Ingredience

60 ml olivového oleje, 3-4 stroužky česneku, hrst čerstvého oregana, 1 lžička hrubozrnné soli, čerstvě mletý pepř, šťáva z 1 citronu, 350 g těstovin, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 100 g černých vypeckovaných oliv, 8 cherry rajčátek, 1 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty, 2 lžíce natrhaných lístků čerstvé bazalky, 1 malá červená cibule, 1 zelená paprika, 220 g sýru feta

Postup

Zahřejeme olej, přidáme nadrobno posekaný česnek, lístky oregana, sůl, pepř a na nejnižším plameni zvolna opékáme asi 8 minut. Pak sundáme z plotýnky a přilijeme citronovou šťávu.

Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, ale neproplachujeme. Přesypeme je do mísy a zalijeme ochuceným olejem. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.

Pak vmícháme citronovou kůru, rozpůlené olivy, rozpůlená rajčátka, papriku nakrájenou na nudličky, cibuli na tenké plátky, mátu a bazalku. Dáme vychladit.

Nakonec vmícháme sýr nakrájený na kostičky a podáváme.

Řecký těstovinový salát
Řecký těstovinový salát
Řecký těstovinový salát
Řecký těstovinový salát
Řecký těstovinový salát

zdroj: magazín Albert v kuchyni

Přidáno: 9.7.2015