Smetanové špagety

Ingredience

300 g špaget, 2 mrkve, půlka pórku, 3 jarní cibulky, 1 lžička kurkumy, olivový olej, 500 ml smetany na vaření

Postup

Cibulky, mrkev i pórek očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibulky a pórek nakrájíme na drobné kousky.

Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme trošku oleje, přisypeme všechnu zeleninu a za častého míchání usmažíme do změknutí.

Zeleninu osolíme, posypeme kurkumou, zalejeme smetanou, promícháme a pod pokličkou necháme asi 10 minut povařit.

Mezitím uvaříme špagety, necháme je spíše tvrdší (ale ne syrové). Scedíme je a okapané vmícháme do zeleninové smetany.

Přikryjeme je pokličkou a necháme 15-20 minut stát (smetana se do špaget vsákne a tím více změknou).

Můžeme konzumovat samotné s listovým salátem, nebo podávat jako přílohu k rybě či masu.

Přidáno: 4.5.2019