Špaldová celozrnná tarhoňa

Ingredience

400 g špaldové celozrnné tarhoni, 1 100 ml vývaru, 1 velká cibule, 200 g nadrobno pokrájené zeleniny (mrkev, petržel, celer, pórek), sůl, 3 lžíce oleje

Postup

Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Zpěníme ji na rozpáleném oleji.

Přisypeme zeleninu a za občasného míchání smažíme do zezlátnutí.

Pak přisypeme tarhoňu a za stálého míchání asi 3 minuty společně smažíme.

Osmaženou tarhoňu se zeleninou zalejeme vývarem, osolíme (pokud je vývar slaný, solit nemusíme), přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Pečeme 20-25 minut, než se všechen vývar vsákne.

Podáváme jako přílohu k dušenému masu.

Přidáno: 2.12.2018