Tarhoňa se zelím

Ingredience

400 g tarhoně, 600 ml vody, sůl, 600 g scezeného kysaného zelí, 2 cibule, olej, 1 lžička cukru

Postup

V suchém kastrolu nebo pánvi opečeme suchou tarhoňu. Mícháme, dokud nezačnou kuličky chytat zlatavou barvu.

Pak přidáme 2 lžíce oleje, důkladně promícháme, aby byly všechny kuličky olejem obalené a zalijeme horkou vodou.

Osolíme, přikryjeme pokličkou a na nejnižším stupni necháme vařit 15 minut. Pak vypneme, ale necháme stát na vypnuté plotně dalších 15 minut.

Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Na trošce oleje ji pomalinku smažíme na nízkém plameni. Až začne cibule žloutnout, přidáme cukr a pořád mícháme. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme zelí (je dobré ho předem překrájet na menší kousky), promícháme, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou necháme uvařit do změknutí.

Hotovou tarhoňu smícháme se zelím. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Tarhoňa se zelím
Tarhoňa se zelím
Tarhoňa se zelím
Tarhoňa se zelím
Tarhoňa se zelím

Přidáno: 13.12.2014