Zeleninová tarhoňa
Ingredience
300 g tarhoně, 2 větší mrkve, 1 petržel, 2 řapíky řapíkatého celeru, 1 červená cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 600 ml vývaru, sůl, pažitka nebo zelená petrželka
Postup
Tarhoňu opečeme nasucho v kastrolu nebo hlubší pánvi. Až začnou kuličky zlátnout, vmícháme 2 lžíce oleje a zalijeme vývarem.
Pod pokličkou necháme vařit na nejnižším stupni 20 minut, pak vypneme a necháme stát na teplé plotýnce.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
V kastrolu nebo pánvi zahřeme 2 lžíce oleje a lžíci másla. Přidáme cibuli, osolíme a osmažíme do zesklovatění. Přisypeme ostatní zeleninu a společně krátce orestujeme. Přilijeme asi 100 ml vody a dusíme, dokud se všechna voda nevypaří.
Nakonec promícháme hotovou tarhoňu se zeleninou, podle chuti dosolíme.
Můžeme konzumovat jako samostatný pokrm, nebo podávat jako přílohu k pečenému masu.
Přidáno: 19.10.2014