Chřestové těstoviny

Ingredience

500 g chřestu, 60 ml olivového oleje + na potření, sůl, mletý pepř, svazek hladkolisté petrželky, 2 stroužky česneku, 10 sardelových řezů, 40 g strouhaného parmazánu + na posypání, 1 lžíce strouhané kůry z citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 400 g těstovin, naklíčené fazolky mungo

Postup

Z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce, oloupeme a potřeme olejem. Osolíme a opepříme. Na pánvi ho opékáme 8-10 minut ze všech stran. Necháme zchladnout.

Až není horký, pokrájíme ho na menší špalíčky.

Vložíme ho do mixéru, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme rozmačkaný česnek, sardelky, sýr, petrželku, osolíme a opepříme. Několika pulzy nahrubo rozmixujeme.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Slijeme a ponecháme si hrnek slité vody.

Těstoviny vrátíme do hrnce, promícháme s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčíme odloženou vodou.

Na talíři je posypeme posekanou petrželkou, parmazánem na fazolkami.

Chřestové těstoviny
Chřestové těstoviny
Chřestové těstoviny
Chřestové těstoviny

podle magazínu Albert v kuchyni (upraveno)

Přidáno: 17.5.2015