Játrová směs na špagety
Ingredience
500 g drůbežích jater, 1 malý pórek, 1 plechovka červených fazolí, 1 plechovka rajského protlaku (190 g), sůl, mletý pepř, oregano, česnek, olej, tvrdý sýr
Postup
Očištěná játra nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Okořeníme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, rozmačkaný česnek (asi 3 stroužky) a ještě chvíli společně posmažíme, pořád mícháme. Až jsou játra měkká a propečená, přisypeme propláchnuté fazole a protlak. Zamícháme, podlijeme vodou a asi 5 minut necháme pomalu provařit. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s těstovinami, nejlépe celozrnnými. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Přidáno: 27.1.2009