Jednoduchá omáčka na těstoviny
Ingredience
1 kg zralých rajčat, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř
Postup
Rajčata nařízneme do křížku a zalijeme vařící vodou. Po 3 minutách vodu slijeme a rajčata zalijeme vodou co nejstudenější. Po dalších 3 minutách vodu vylijeme a rajčata oloupeme.
Pak je nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme obě oloupané rozpůlené cibule, pokropíme olejem, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě 45 minut.
Pak přidáme máslo, odstavíme z plotny, necháme chvilku vychladnout a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Podle chuti můžeme dosolit či dopepřit.
Omáčkou přelijeme uvařené těstoviny, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Přidáno: 28.8.2015