Kuřecí prsa s rajčaty, bazalkou a olivami
Ingredience
400 g kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka drcených rajčat (400 g), hrstka černých oliv, hrst čerstvých lístků bazalky, 100 ml smetany
Postup
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a promícháme se škrobem.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme česnek a maso a za častého míchání opečeme maso dozlatova.
Opečné maso zalejeme rajčaty, případně plechovku vypláchneme trochou vody a přilejeme k masu. Všechno promícháme a pod pokličkou podusíme 15 minut.
Až je maso měkké, přidáme smetanu, na kolečka pokrájené olivy a posekanou bazalku. Všechno promícháme a krátce necháme přejít varem.
Podáváme s těstovinami. Na talíři ozdobíme celými lístky bazalky.
Přidáno: 26.4.2025