Lasagne s masem a smetanou
Ingredience
750 g mletého masa, 200 ml rajského protlaku, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, 2 lžíce provensálských bylinek, drcený pepř, 3 lžíce oleje, 300 ml zakysané smetany, sůl, 250 g tvrdého sýra
lasagne
Postup
Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli do změknutí, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a společně osmažíme dozlatova.
Přidáme maso a za častého míchání opečeme do zhnědnutí.
Osolíme, opepříme, přidáme koření, protlak, promícháme, podlijeme trochu vodou a pod pokličkou dusíme 30 minut.
Pak vmícháme smetanu (nesmí být studená - srazila by se) a ještě pár minut společně povaříme a odstavíme.
Dno zapékací misky nebo pekáčku pokryjeme tenkou vrstvou masové omáčky a přikryjeme plátem těsta. Potřeme další trochou omáčky, posypeme sýrem, položíme plát těsta a celý postup opakujeme do spotřebování surovin.
Poslední vrstva je omáčka a sýr.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme 30 minut.
Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut odpočinout a pak krájíme a podáváme.
Přidáno: 17.6.2012