Letní špagety
Ingredience
400 g špaget, 10 - 12 dobře vyzrálých rajčat, 3 stroužky česneku, hrst bazalkových lístků, 2 lžíce zakysané smetany, 2 kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, sušené oregano, strouhaný parmazán, olivový olej
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku oregana, 2 lžíce olivového oleje a promícháme. Necháme v chladu uležet, nejlépe přes noc. Špagety uvaříme podle návodu na sáčku. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme maso do zezlátnutí. Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku na pánvi nasypeme pokrájený česnek a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme trochu oregana a lístky bazalky. Promícháme a chvilku podusíme. Stačí 3 minuty, pustí-li rajčata hodně vody, můžem ji zčásti nechat vydusit. Nakonec vmícháme smetanu a dále už nevaříme. Na talíř dáme hromádku špaget, polijeme omáčkou, posypeme sýrem, kousky opečeného masa a lístky bazalky.
Přidáno: 9.8.2007