Makarony s tuňákem a olivami
Ingredience
300 g makaronů, 1 plechovka tuňáka Rio Mare, 400 g cherry rajčátek, 1 stroužek česneku, 40 g strouhanky, 20 g strouhaného parmazánu, větvička čerstvého oregana (nebo půl lžičky sušeného), 4 lžíce panenského olivového oleje, hrstka vypeckovaných černých oliv, sůl
Postup
Omytá rajčátka přepůlíme a rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a nasypeme na rajčata.
Osolíme, posypeme oreganem a strouhankou promíchanou se sýrem a pokropíme olejem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 20 minut.
Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Scedíme, přidáme upečená rajčata včetně strouhanky a puštěné šťávy, tuňáka rozdrobeného na kousky i s olejem a promícháme.
Na talíři ozdobíme olivami a lístky oregana.
podle časopisu Gurmet
Přidáno: 26.1.2011