Masovo-zeleninové lasagne

Ingredience

600 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 plechovka krájených rajčat (cca 420 ml), 100 g rajského protlaku, sůl, mletý pepř, hrst čerstvého oregana (možno nahradit sušeným), 2 špetky skořice, 100 ml červeného vína, lasagne, 300 ml smetany, strouhaný sýr, olej

Postup

Na trošce oleje orestujeme cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme maso. Za častého míchání opékáme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené papriky, posekané oregano, přilijeme celý obsah plechovky, rajský protlak a promícháme. Přidáme skořici a trochu podlijeme vínem. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Na dno pekáče rozlijeme několik lžic smetany a položíme lasagne. Potřeme je částí masové směsi, posypeme sýrem a pokropíme trochou smetany. Pokračujeme další vrstvou lasagní, pořád stejně až do spotřebování masové směsi. Poslední vrstvu tvoří sýr.

Vložíme přikryté do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zelátnutí povrchu.

Masovo-zeleninové lasagne
Masovo-zeleninové lasagne
Masovo-zeleninové lasagne
Masovo-zeleninové lasagne
Masovo-zeleninové lasagne
Masovo-zeleninové lasagne

Přidáno: 11.8.2010