Omáčka k těstovinám

Ingredience

360 g hovězího mletého masa, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička sušeného oregana, 1 malá mrkev, kousek celeru, 140 g rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje

Postup

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme do zhnědnutí.

Osolíme, opepříme, přidáme najemno postrouhanou kořenovou zeleninu a chvíli společně smažíme.

Zalijeme vínem, promícháme a víno necháme zcela vydusit.

Potom přidáme protlak a pár minut mícháme a dusíme.

Vmícháme oregano, podlijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme asi hodinu.

Podle potřeby podléváme na požadovanou hustotu.

Nakonec podle chuti dosolíme a dopepříme.

Podáváme s těstovinami, ozdobené bazalkovými lístky.

Omáčka k těstovinám
Omáčka k těstovinám

Přidáno: 31.12.2014