Omáčka k těstovinám
Ingredience
360 g hovězího mletého masa, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička sušeného oregana, 1 malá mrkev, kousek celeru, 140 g rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje
Postup
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme do zhnědnutí.
Osolíme, opepříme, přidáme najemno postrouhanou kořenovou zeleninu a chvíli společně smažíme.
Zalijeme vínem, promícháme a víno necháme zcela vydusit.
Potom přidáme protlak a pár minut mícháme a dusíme.
Vmícháme oregano, podlijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme asi hodinu.
Podle potřeby podléváme na požadovanou hustotu.
Nakonec podle chuti dosolíme a dopepříme.
Podáváme s těstovinami, ozdobené bazalkovými lístky.
Přidáno: 31.12.2014