Paprikové fettuccine s klobásou

Ingredience

500 g paprikových fettuccine, 3 lžíce oleje, 2 nožičky klobásy chamburizo (nebo jiné otřejší paprikové), 1 velká cibule, 5-6 větších vyzrálých rajčat, 1 malá cuketka, 2-3 větší bílé papriky, sůl

Postup

Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme semen a žeber a nakrájíme je na proužky. Cibuli a omytou cuketu i se slupkou nakrájíme na čtvrtkolečka, klobásu na kolečka.

Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej, nasypeme cibuli a za stálého míchání necháme zesklovatět.

Přisypeme kolečka klobásy a všechno osmažíme do zezlátnutí, občas promícháme.

K osmažené klobáse přidáme papriky, rajčata a cuketu. Všechno lehce osolíme, promícháme a krátce podusíme do změknutí zeleniny, tak aby zůstala přijmně tvrdkavá na skus. Není třeba podlévat, rajčata a cuketa pustí šťávu.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a scedíme.

Na talíř naservírujeme hromádku těstovin a na ně klobásovo-zeleninovou směs.

zdroj: Fajna pasta

Přidáno: 10.8.2019