Plněné těstoviny
Ingredience
400 g mletého hovězího masa, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička oregana, 1 malá plechovka rajčatového protlaku (70 g), 1 lžíce hladké mouky, 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 1 lžička sušené bazalky, olivový olej, cca 1 hrnek hovězího vývaru
cca 250 g větších těstovin, které se dají naplnit, hrst strouhaného sýra (použila jsem goudu)
Postup
Na dvou lžících oleje orestujeme posekanou cibuli do změknutí. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, vmícháme protlak a oregano. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme doměkka cca 40 minut.
Až je maso měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou a ještě chvilku dusíme. Pak necháme vychladnout.
V jiném kastrolu zahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme obsah obou plechovek s rajčaty, bazalku a necháme 4-5 minut podusit na slabém plameni. Pak tuto směs vylijeme do pekáčku.
Těstoviny pomocí igelitového pytlíku naplníme masovou směsí a "nasázíme" do rajčatové omáčky v pekáčku. Povrch zalijeme vývarem tak, aby byly těstoviny ponořené.
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí těstovin (vývar se vsákne).
Až jsou těstoviny měkké, posypeme povrch sýrem a už bez pokličky necháme 2-3 minuty rozpustit sýr.
![Plněné těstoviny](/photos/4095/0.jpg)
![Plněné těstoviny](/photos/4095/1.jpg)
![Plněné těstoviny](/photos/4095/2.jpg)
![Plněné těstoviny](/photos/4095/3.jpg)
![Plněné těstoviny](/photos/4095/4.jpg)
![Plněné těstoviny](/photos/4095/5.jpg)
![Plněné těstoviny](/photos/4095/6.jpg)
Přidáno: 18.7.2015